Gartneriet Knud Jepsen

Gartneriet Knud Jepsen

Nyhed, 01.marts 2024

Queen® modtager Dansk Gartneris Innovationspris 2024

Prisen blev uddelt på Dansk Gartneris generalforsamling den 29. februar 2024 som anerkendelse af den helhedsorienterede og ambitiøse tilgang til bæredygtighed.

Med uddelingen af Dansk Gartneris Innovationspris har Dansk Gartneri mulighed for at ære den helt ekstraordinære indsats inden for gartnerierhvervet.

I år havde Dansk Gartneri således fornøjelsen af at udnævne Gartneriet Knud Jepsen – i daglig tale kendt som Queen® – som vinder af Dansk Gartneris Innovationspris.

Trods en etablering af gartneriet for efterhånden 85 år siden er Gartneriet Knud Jepsen lykkedes med konstant at forny sig. Gartneriet begyndte i 1939 med at producere grøntsager samt Cyklamen, Exacum og Helleborus med succes, men skiftede i 1963 til hovedkulturen Kalanchoe.

Fra starten arbejdede man her med forædling for at opnå bedre kvalitet og holdbarhed, og snart var varemærket Queen® kendt verden over. En retning var sat, og Gartneriet Knud Jepsen har siden da arbejdet med forædling, hvilket blandt andet resulterede i den dobbeltblomstrende Rose Flower® i 2002 og senere i ethylen-resistente Kalanchoe-sorter. Drivkraften bag innovationen er et ønske om altid at gå forrest, når man opdager nye megatrends i samfundet og behov i markedet.

De seneste år har Gartneriet Knud Jepsen arbejdet ud fra konceptet Queen Grows Greener, hvor man har fokus på bæredygtighed i produktionsprocessen samt ved emballage og transport. Med Queen Grows Greener informeres der ikke kun om, hvad der allerede er gjort for at producere mere bæredygtigt, men der sættes også konstant nye, ambitiøse mål. Særligt det erklærede mål om genetisk udvælgelse af nye, stærke sorter, der fra 2030 kan produceres helt uden brug af kemikalier, gør gartneriet fortjent til at modtage Dansk Gartneris Innovationspris i 2024, forklarede formand for Dansk Gartneri Mikael Petersen.     

Gartneriet var blevet indstillet til Dansk Gartneris Innovationspris af bestyrelsen for Dansk Gartneri og blev belønnet med et indrammet diplom samt 25.000 kr.