Laubjergs Planteskole

Laubjergs Planteskole

Nyhed, 01.marts 2024

Laubjergs Planteskole er Årets Gartner 2024

Ved Dansk Gartneris generalforsamling den 29. februar 2024 blev Laubjergs Planteskole hædret for sin innovative og fremsynede tilgang til deres produkter.

Med uddelingen af prisen Årets Gartner hylder Dansk Gartneri hvert år på sin generalforsamling en initiativtager til aktiviteter eller projekter, som fremmer samarbejde, videndeling og innovation til gavn for det danske gartnerierhverv.

I år tilfaldt æren Laubjergs Planteskole, som er en familiedrevet virksomhed, der siden 2013 har arbejdet ud fra forretningskonceptet, at alle produkter, som forlader virksomheden, skal være klar til forbrugerne. Gartneriet har produktion af æbler, pærer, blommer, bær og valnødder.

Laubjergs Planteskole fik ellers ved sin etablering at vide, at man ikke kunne producere æbler på den jyske vestkyst. Efter nogle år fik man dog modbevist dette. I dag produceres der 6 hektar med æbler, 1 hektar med pærer og mindre arealer med blommer, hyld og hindbær. Med baggrund i det nye koncept bliver æblerne presset til most på eget mosteri og tappet i vinflasker som gourmetprodukt. En del af mosten bliver destilleret i eget destilleri og lagret på egetræsfade som brandy.

Da Laubjergs Planteskole er beliggende i nærheden af Ringkøbing, har man også indset, at der er et stort turistgrundlag. Ud over gartneriets mange andre tiltag er der derfor også blevet anlagt en rosenhave på 1 hektar med cirka 5.000 forskellige sorter, som turister og lokale kan besøge.

Endelig har Laubjergs Planteskole også netop gennemført et velplanlagt generationsskifte, hvilket betyder, at sønnen Johan Laubjerg er blevet kørt i stilling som direktør for virksomheden og har overtaget aktiemajoriteten. Gartneriets fremtid er således allerede blevet planlagt.

I sin begrundelse forklarede Jan Jager, formand for Æble-/Pære-Klubben og bestyrelsesmedlem i Dansk Gartneri, at Laubjergs Planteskole er kendetegnet ved en altid innovativ tilgang til deres produkter – både i produktionen og i afsætningen, hvor man markedsføringsmæssigt tænker i kundebehov samt fremsynethed.

Årets Gartner 2024 var blevet udpeget af bestyrelsen for Dansk Gartneri og blev belønnet med et indrammet diplom samt 25.000 kr., som var blevet finansieret af Grosserer Hjalmar Hartmanns Jubilæums-Legat.